Nordkapp - fredag den 14.07.2006


Fra Gjerde til Orkanger

Tilbage

I dag: 355 km. Total: 1963 km.

Vi var vågen ved 8-tiden. Vi havde aftalt at vi ikke ville bruge vækkeur denne morgen - på trods af, at vi havde en længere tur foran os.

Vejret var fortsat gråt og lidt kedeligt, men det skulle ikke slå os ud. Efter en hurtig gang morgentoilette, var det afsted uden morgenmad. Det kunne jo være, at der dukkede en bager op på vejen ned mod Trollstigen.

Vi var hurtig fremme ved Trollstigen. Det skulle være et af turens højdepunkter, så det var med spænding, at vi gik ned mod udsigtspunktet. En imponerende udsigt mødte os. Det var nøjagtig som at se på billederne. En imponerende scene med lodrette klipper på 3 sider og en imponerende nedkørsel.

Der blev taget en del billeder, før vi kørte ned af de mange hårnålesving. Nede i bunden parkerede vi, for at indtage vores morgenmad. Det var ikke så dårligt. Mens vi spiste morgenmad, kunne vi fornemme, at trafikken begyndte at tiltage.

Nu var turistbusserne også begyndt at dukke op og det er jo nok det værste at møde i hårnålesvingene. Men Trollstigen var også lidt opreklameret. Forstået på den måde, at inden man kommer dertil, har man fået den nødvendige træning i at køre op og ned gennem hårnålesvingene. Jeg tænker f.eks. på opkørslen fra Geiranger af Ørnevejen. Så at kalde Trollstigen en stor udfordring, er måske lidt overdrevet.

Efter Trollstigen kørte vi til Åndalsnes, hvor vi fandt et større supermarked, hvor vi kunne proviantere. Så gik det ellers derudaf - og efter middag startede desværre også et uophørligt regnvejr, der varede resten af dagen.

Vi kørte og sejlede det meste af dagen og oplevede bl.a. en sejltur fra Vestnes til Molde, hvor der ikke blev opkrævet penge. Turen varede ellers 35 minutter, så helt gratis kunne det ikke være...

Et andet af turens højdepunkter var Atlanterhavsruten - en kort strækning helt ude ved Atlanterhavet. Strækningen har kostet 122 mio. kr. og var ført over en række mindre øer via dæmninger og broer. Desværre regnede her også, så det ikke var let at nyde den gode natur. Vi kunne tydeligt dufte havvandet.

I Kristianssund kiggede vi efter friske fisk men vi var sent ude. Klokken var 17 og det så ud til, at de fleste butikker havde lukket, så vi fortsatte uden fisk. De næste timer gik i regnvejret og ved 21-tiden nåede vi til Orkdal.

Vi spejdede efter campingpladser og nåede frem til en, der lå oppe i bjergene. Det viste sig at være en hesteinteresseret ejer. Der var masser af billeder og ting, der relaterede sig til heste. Prisen var OK. Dog ville han have 50 kr. for strøm, så det kunne vi godt undvære...

Aftensmaden blev koldskål, for ingen gad vist lave mere den dag.

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32